AMP weboldal készítés

A Google első alapelve a keresésekben, hogy a találati lista minél relevánsabb legyen, és minél gyorsabban tudja kiszolgálni a kereső felhasználót! A mobilos keresések mára már túlszárnyalták az asztali számítógépekről indított kereséseket. Google ezért 2015 végén elindította az Accelerated Mobile Pages szabványt azaz az AMP-ot, amely a mobilos weboldalak megjelenésének gyorsaságát hivatott elvégezni!

Az AMP lényege a weboldalak mobilos megjelenésének gyorsítása. Az AMP oldalak a weboldal egyszerűsített formája, lényegében szöveget, és képeket tartalmaz. 2016. szeptemberétől már Magyarországon is elérhető lett az AMP oldalak a keresési találati listán!

 

Nem csak a mi tesztjeink alapján, de számos SEO elemző beszámolt róla, hogyha bevezette az AMP oldalt is weboldalába, javult a helyezése a keresési találatokban. Rudy Galfi, a Google vezető termékmenedzsere azt mondta az AMP oldalak nem élveznek előnyt a rangsorolásnál. Ezt a kifogást sok formában hallottuk már, szakmai vitákon. Viszont Rudy Galfi azt is elmondta, hogy AMP oldalakra nagy arányban kattintanak a felhasználók, a sebességük miatt. Ezzel több találatot generálva. Ezzel változik a lista, több találatot kaphat az AMP oldal, ami jobb helyezést is jelent!

Fontos tudni: Csak az az AMP oldal jelenik meg a Google keresőben ami teljesen szabványos.

Konkurenciánk készítenek AMP oldalakat, mint ahogy a Wordpress-ben is modulként megtalálható, viszont nem a nyagy hányaduk nem szabványos! Mivel az AMP oldalak kötöttségük miatt nehezen létrehozhatóak, ezért Magyarországon még nagyon kis százalékban használják! A HW+ CMS alaprendszerében megtalálhtó az AMP verzió is!


További információt itt talál https://amp.dev/