Weboldal készítő kiválasztása

Minden ember és vállalkozás más és más. A honlapkészítést sem lehet sablonosítani, mivel a kitűzött értékesítési elvek, célok még konkurens weboldalakon sem egyformák. Sajnos szakmánkban erősen tapasztaljuk, hogy nem a minőség, hanem a mennyiség ad célt, ezért rosszul felépített honlapok tömkelegével találkozunk nap mint nap. Olyan szolgáltatás csomagokat, honlap rendszert biztosítsunk ügyfeleinknek, amely egy weboldal kialakítását nem költségre, hanem beruházásra, nyereségre alakítja.

Háromfajta honlap készítővel szeretnélek megismertetni!


Ez a három típusu weblap készítő cég jellemző a mai magyarországi piacra.

1. WordPress „huszárok

WordPress weboldal készítő, honlapkészítésA WordPress egy ingyenesen letölthető rendszer. Letöltés után csak telepíteni kell a webszerverre és máris használható. A weboldal telepítése nem több mint 10 perc „munka”. Ennek lentebb lesz jelnetősége ahol a honlapkészítés árait foglaljuk össze. Az ingyenes nyilt forráskódú és a zárt forráskódú tartalomkezelő rendszerekről egy bővebb cikket jelentettünk meg: Mi az a CMS? CMS rendszerek összehasonlítása
Először egy kis történet, ennek a csoportnak a megismeréséhez.

Ügyfelünk elmondása egy tárgyalás alkalmával:

"Már három weboldalkészítő céggel égettük meg magunkat. A legutolsónál kaptunk egy WordPress-t. Átadáskor mondtam nekik, hogy az egyik modul működése nem olyan mint amit elmondtunk. A válsz csak annyi volt, ehhez programozó kell!"

Sajnos effajta honlapkészítőkkel van tele a piac, nyomják le az árakat, és ontják magamból az elégetetlen ügyfelet. Semmi máshoz nem értenek, csak és kizárólag ahhoz, hogy feltelepítenek ingyenes rendszert, rátesznek jobb esetben egy fizetős jól kidolgozott sablont (bár ez nagyon ritka jobban szeretik ha az a pénz is a zsebükben marad), és kész a weboldal.

A webdesign tervezés illetve a konkrét design kialakítás a webergonómaia mellékes. Szakértelmük nem tejed ki egy megjelenés teljeskörű kialakításához, átprogramozásához.
Pedig a webdesign letisztúlstága, használhatósága az egyik legfontosabb kritérium a jó konverziók elérésében.

Sajnos ennek a WP sablonos weboldalkészítő csoportnak néha bejön, belenyúlnak egy-egy pluginnal, vagy a honlap szerkesztője van olyan felkészült tartalom - szövegezésben és menü kialakításban (ami ritka), hogy önmagától jó tartalmakat ír, linkmarketinggel ezért „előre” kerül.

A tapasztalat az, hogy az esetek 99%-ban a WordPress huszárok ügyfelei lesznek a legcsalódottabbak, szkeptikusabbak, a weboldal használatában, és értékében!

Messziről kell kerülni az ilyen "cégeket"!

 

2. Jó az úgy működik honlapkészítők

A jelmondatuk "Jó az úgy működik"


A második csoport, aki ért a programozáshoz, de sehogy nem képezi magát. Tud programozni, de fogalma sincs arról, hogy kell megírni egy kódot ahhoz, hogy keresőoptimalizált legyen. Képtelen SEO tanácsokat adni, átadják úgy az ügyfélnek a weboldalt, hogy egy betű sincs feltöltve, mert ezt úgyis a megbízó tölti majd fel tartalommal. Összerakják mindenféle modulból, előre megírt scriptekből az oldalt, de nem számít nekik egy szabványosság, sebesség, keresőoptimalizálás, egy dolog lebeg a szemük elött, hogy jó az úgy működik, ez a lényeg, a megrendelő úgysem ért hozzá és megfizeti a weboldal árát.

Sajnos ilyen csoporttal is összehozott az élet, és sajnos nem csak engem, hanem meglévő ügyfeleinket is.
Ezt a két csoportot egyszerűen nem tudom weblap készítőknek hívni, ugyanis a munka nem abból áll, hogy összeszórnak valamit, majd ezt értékesítik az ügyfélnek, kihasználva azt, hogy nem ért sem a honlapkészítéshez sem az online marketinghez!

 

3. A profi weboldal készítő cégek


Profi weboldal készítésA harmadik csoport, amibe mi is büszkén tartozunk, lehet akár WordPress-s vagy egyedi fejlesztéssel dolgozó honlapkészítők. Itt át tudjuk programozni a WordPrest-t, tudunk hozzá modult fejleszteni, vagy egyedi rendszer keretében dolgozni. Ezek a honlap készítő cégek folyamatosan képezik magukat, szemináriumokra, továbbképzésekre járnak, és hasznosítja azt munkája során!

Érti és alkalmazza a technikai SEO-t, szempont a munkájukban, hogy a weboldal bevétel termelő legyen az ügyfélnek, és minden lehetséges eszközt bevetnek a kereteken belül, ami segíti a weboldal fejlődését.

Ha hozzánk betér, nem azt kérdezzük tőle milyen weboldalt szeretne, hanem azt mivel foglalkozik, mit csinál a konkurencia, és ez alapján mi ötleteljük ki a weboldal működését, elmagyarázva azt, mi-mire lesz alkalmas, és milyen marketinget lehet rá alkalmazni.

Esetünkben, ugyan azt az egyedi saját fejlesztésű tartalomkezelő motort használjuk weboldalainkhoz, mint amit az te kapsz. A HWONLINE soha nem dolgozott ingyenes rendszerekkel, és soha nem is fog, mert elveinkkel szemben áll! Jelenleg 13 honlapot tartunk fent, A-B tesztelésre, különböző forráskódbeli optimalizálások eredményességének vizsgálatára. Ami beválik, azt építjük bele a HW Plus CMS rendszerbe.

Viszont a képzések a tesztelések, fejlesztések időbe kerülnek, ezt nem csinálja meg helyettünk senki.  Ezt a ráfordított időt szaktudást valakinek meg kell fizetni, Ő pedig a megrendelő.
Mi a komplex szaktudásunkat adjuk az ügyfélnek, a pénzéért, nem pedig egy ingyenesen letölthető honlapot!
Ezért nem lehet árban felvenni a versenyt, egy 80 ezer Ft-os "weboldal készítővel".

Mivel az ügyfelek nagyon nagy többsége teljesen tájékozatlan, (aminek így is kell lennie, hiszen ez egy szakma) a későbbiekben fogja kárát látni annak, amit nem fordított rá arra, hogy a megfelelő weboldal készítőket találja meg.
Sajnos különböző fórumokon, és tárgyalásokon is sokszor halljuk és olvassuk, hogy azt a kritikán aluli minőséget amit kaptak, jóval magasabb áron kapták meg, mint amiért mi dolgozunk!

HW PLUS CMS magyar fejlezstésű egyedi CMSMi az esetek nagyt többségében többszöri személyes találkozóval kezdünk neki a weboldal készítésnek. Első az, hogy tisztában legyen a a fogalmakkal, működéssel. Tudja mit vásárol meg, és lássa a felkészültségünket, hogy van hova fordulni, ha előrébb akar jutni, vagy szakmai tanács kell.
Első körben megismertetjük az ügyfelet a HW PLUS CMS rendszerrel, a felépítésével, a technikai SEO számukra emészthető formáival, bemutatjuk, hol hibázik a konkurenciája, és mi mivel tudunk lavírozni, hogy a versenytársak hibákat kihasználva, vagy előnyeit alkalmazva megelőzzük.

Összeállíttatjuk vele a menürendszert a tartalmakat, a képeket. Ezeket első körben mi vagy közösen töltjük fel a honlapra. A tartalmak láttán elmondjuk min kell változtatni szövegezés szempontjából, hogy kell használni a belső linkeket, a H tagokat, hogy optimalizálják a képeket, stb..
Egy alapot adunk arra, hogy tudják mit jelent az, hogy technikai SEO és tartalmi SEO. A HW Plus rendszert úgy alakítottuk ki, hogy segítse a SEO munkát, így az oktatásával, saját maga is elboldogulhat a SEO világában.

Azért emelem most csak ki a technikai SEO-t, mert a weboldal készítéssel és a HW Plus CMS-el nagy alapot adunk az ügyfélnek. Aki mélyebb keresőoptimalizálást (Content SEO, Off page SEO) szeretne az már egy külön fizetett szolgáltatás, ott már nem csak beszélünk a különböző technikákról amit alkalmazni lehet, hanem javítjuk a szövegezést, linkelünk, vendég blogokat kutatunk fel, stb.

Akiben lehet tudatosítani azt, hogy a weboldal nem csak kirakat, hanem bevételi forrás, már csak abból amit elmondunk neki egy-egy konzultációkon, tud olyan szöveget írni, úgy blogolni, úgy linkelni, hogy az eredményes legyen, és ne kelljen külön a keresőoptimalizálásért fizetni. A többit pedig elintézi a programkód.
Mielőtt kiválasztanának egy céget akivel a website-ot szeretnénk elkészíteni érdemes jól körülnézni és összevetni az árajánlatokat, szolgáltatásokat. Ne minden esetben a honlap készítés ára legyen a döntő tényező, mert a mai honlapkészítő cégek felhozatalában könnyű melléfogni.


Weboldal készítő cég kiválasztásának szempontjai lehetnekWeboldalkészítő cég kiválsztási lista

 • Az árajánlat mennyire informatív, és egyértelmű.
 • Személyes találkozót az irodájukban lehet-e kérni.
 • Milyen rendszerrel építik a weboldalakat. Ingyenes vagy egyedi fejlesztésű CMS.
 • Mire számíthatnak, milyen további segítséget kapnak weblap készítés után.
 • Bemutatnak-e önöknek egy tartalom kezelést.
 • Fel lehet e hívni egy két ügyfelüket, hogy elmondják a tapasztalatokat.
 • Tárgyalás alatt megoldást adnak a problémákra, vagy csak weboldalakt akarnak értékesíteni.
 • Ha ingyenes rendszerekkel dolgoznak, és bármilyen átalakítást kérnek azt el tudják-e végezni.
 • Ellenőrizzenek le pár oldalukat, SEO tesztelő eszközökön, és W3C tesztelőn.

 

 

Miért válaszon minket, és egy zárt forráskódú tartalomkezelő rendszert, a céges weboldala elkészítéséhez?

 

 

A weboldal sikerében a következők segíthetnek


Az interneten kereső felhasználók elsősorban információkat keresnek.
Mikor egy látogató az Ön weboldalára kattint, mindössze három másodpercnyi idő van arra, hogy a website grafikája, szövege felkeltse a figyelmét. Ha ezt a három másodpercet megnyertük, további 5-10 másodperc van arra, hogy megtalálja a keresett tartalmat, és ez vásárlót generálhasson az ügyfélből.

Összegezve: körülbelül 10 másodperc áll rendelkezésére ahhoz, hogy weboldala meggyőzze az ügyfelet arról, hogy az Ön megoldásai, valamint az Ön cége az amit keresett!
 

Vajon a látogató vásárolni érdeklődni fog

 • ha egyáltalán nem talál rá a megadott kulcsszavak alapján a honlapra?
 • ha a weboldal nem mobilbarát, így okostelefonon tableten élvezhetetlen a megjelenése?
 • ha rengeteg idő telik el mire betöltődik?
 • ha a rossz menü felépítés miatt nem találja meg azonnal azt az információt amit keres?


Az internetezők és az interneten érdeklődők száma rohamosan nő. Az egyre több információ hatalmas lehetőséget biztosít arra, hogy gyorsan és egyszerűen megtaláljuk a keresett terméket, szolgáltatást. Magyarországon 2019-re a 16 - 74 éves személyek 78%-a rendszeresen használja az internetet, megoldásokat keresve felmerülő kérdéseikre, problémáikra.

Viszont mára a konkurencia is erős résztvevő az interneten, ezért jól meg kell gondolni milyen weboldal típust választ és ahhoz milyen CMS rendszert szeretne használni.

Ha a weboldal forráskódja nem teljesíti a legújabb keresőoptimalizálási feltételeket, vagy a honlapkészítő cég nem elég informált, vagy hanyag a programozás szintjén, csak vesztese lehet az internetes piaci versenynek.


Higgye el a konkurens is rájött már, hogy csak olyan website készítő céget bízzon meg, aki weboldal készítésben, honlapkészítésben személyre szabott szolgáltatásokat tud nyújtani, egy olyan tartalomkezelő háttérkiszolgálásával, amely egyszerűen és könnyedén használható, és egy olyan csapat segítségével, aki folyamatosan tudja informálni, a legújabb trendekről változásokról.


A honlapkészítés során figyelni kell alapfeltételekre, ami nélkül nem is érdemes belevágni a fejlesztésbe

 

 • a weboldal forráskód tiszta legyen, megfeleljen a mindenkori szabványoknak
 • a weboldal kinézete megnyerő legyen, a kornak megfelelően
 • a honlap gyors legyen ne kelljen a látogatóknak másodperceket várnia a tartalmak megjelenésére
 • szövegezése egyedi, folyamatosan frissülő, bő tartalmakkal
 • a honlap reszponzív legyen, azaz mobil eszközökön is tökéletes megjelenést biztosítson
 • rendelkezzen AMP oldalakkal
 • használjon strukturált adatokat
 • a honlap használja az Open Graph protokollokat, hogy a közösségi oldalak számára is olvasható legyen
 • a webtárhely szolgáltató megbízható és gyors legyen
 • a weboldal rendelkezzen HTTPS azaz SSL kapcsolattal
 • olyan csapat készítse el a honlapját, akihez folyamtosan fordulhat tanácsért esetleges új elképzeléseit meg tudja valósítani és nem félnek a kihívásoktól
 • ne építkezzen ingyenes, sokak által használt weboldal motorra, és ingyenes megoldásokra


A HWONLINE Online Marketing Tanácsadó ezt tudja biztosítani neked!
Te megálmodod mi elkészítjük!

 

Tévhitek a weboldal készítésben, és az online marketingben


A szomszéd gyerek, is tanult informatikát az iskolában, majd őt megbízom a weboldal elkészítésével


A weboldal a vállalkozás online formálja. Ha a weboldalainkra ránéz egy felhasználó, abból következtetéseket fog levonni a cég és a szolgáltatások minőségéről. A könyvelést, vagy akár az értékesítést is rábízná a szomszéd gyerekre? A honlapkészítés és az online marketing is egy szakma. Nap mint nap azért képezzük, fejlesztjük magunkat, hogy szakmánkban elismertek, és profik legyünk. A honlap kivitelezését nem lehet rábízni az informatika órán összeszedett tudásra, vagy ingyenesen letölthető rendszerekre, szakmai tapasztalat és tudás nélkül!


Egyszer kell elkészíteni a honlapot, utána 5-10 évig üzemelhet, frissítés nélkül!


Ez nem igaz! Gondoljon csak bele, hogy a számítógépünk, a mobiltelefonunk, a hiradástechnikai eszközeink akár 1-2 év alatt is elavultá válnak. Az interneten bekövetkezett amortizáció még gyorsabb. Nem kell minden változásnál új weboldalt készíttetni, de időközönként aktualizáltatni kell a weboldal motorját. A HW+ CMS rendszerén folyamatosan dolgozunk. Napról napra növeljük tudását, igazítjuk a trendekhez, javítjuk ha bármilyen változás áll be a technikai keresőoptimalizálásban.

Hat havonta, de legalább évente egyszer érdemes frissíteni a rendszert. Ismétlem, a frissítés nem új weboldal készítést jelet, hanem a meglévő oldal frissítését. Mivel minden elkészült weboldal más és más, a frissítés akár több napig is eltarthat.

Mennyibe kerül egy weboldal frissítés?

Az ingyenes weboldal rendszereket is lehet frissíteni, méghozzá ingyen megteheti a site tulajdonosa. Viszont, ha a frissítés balul sül el, nem sikerül, vagy rossz modult frissít, az egész weboldal le fog állni. A Google nem tolerálja a leállásokat valamint a hibákat, egyszerűen hátrébb sorolja az oldalt a találati listájáról. A kiesett idő hatalmas pénz veszteség. Ha pedig már szakemberre bízza a frissítést, az Ő idejét is meg kell fizetni, akkor már ugyan ott tart, mintha lenne egy egyedi weboldal rendszere.


A legolcsóbb webtárhelyet választom nem kell erre költeni!


"Az olcsó húsnak hív a leve" tartja a közmondás. Sajnos ez pont ebben az iparágban nagyon is igaz. Viszont, ha a weboldal éves szinten nem termeli vissza a webtárhely árát akkor valamit nagyon elrontottak.

A webtárhely fontos alapja a weboldalnak. Házat sem építünk futóhomokra. Ha folyamatosan leáll a szolgáltató, vagy a szerver régi beállításokon fut, lassú, csak ártunk a weboldal marketingjének, a keresőoptimalizálásra is nagy kihatással van. Ha a SEO nem megfelelő, a keresőmotorok sem listázzák a honlapot, így olyan mintha nem is létezne.

Nem kell törődi a szövegezéssel, valahonnan kimásolom, és jó lesz úgy!

Ahogy a technikai frissítéssel úgy a szövegezéssel a szövegek frissítésével is folyamatosan törődni kell. A plagizálás nem kifizetődő, ugyanis a Google bünteti. A weboldal szövegezését folyamatosan karban kell tartani, új tartalmakat szükséges feltölteni.
Mivel a honlap a vállalkozás online formája ezért az odalátogatónak is meg kell mutatni, hogy nem 2005-ben volt utoljára frissítve a tartalom.

Miden szakmában folyamatosan van változás, így állandóan lehet új dolgokat közölni. Csak egy kis odafigyelés kell. Cikkünkben kifejtjük, milyen bevételeket jelent, ha törődünk a honlap tartalmával "Weboldal mint bevételi forrás. Mennyi az annyi"

 

Céges weboldal készítés ár


Konkurenciáink árait elemezve egy ingyenesen letölthető CMS rendszerrel való árképzés sok esetben drágább ár fekvésű, mint az egyeid zárt forrású HW Plus CMS. Ha olyan weblap készítő céget választ, aki ingyenes rendszerekkel dolgozik, egy olyan szoftverért fizet, ami alapból ingyenes, és a weblap készítő cégnek szinte semmi munkája nincs vele.

Viszont nem mindegy milyen szolgáltatást, szakértelmet kap a weboldala mellé. Csapatunk több mint 10 éve fejleszti a HW PLUS CMS-t azaz az Ön által szerkeszthető, tartalom kezelő szoftverét, és mindig a legfrissebb verziót kínálja honlapkészítésnél. A weboldal motorját folyamatosan fejlesztjük és alakítjuk a keresőoptimalizálási elvárásoknak megfelelően. A kezelőfelületét pedig úgy dolgozzuk ki, hogy a felhasználásban minél egyszerűbb legyen.


Mennyibe kerül a weboldalkészítés


Ezt is csoportokra szedjük, és három nagy halmazt különböztetünk meg.


Ingyenes weboldal készítés, ingyen weboldal

Készítse el ingyen weboldalát, most!


Sokszor olvashatjuk ezt a szlogent, ha weboldal készítésre keresünk. Tényleg ingyenes?
Az ingyen weblap készítés addig van ingyen amíg nem akarunk az összelegózható weboldal rendszerhez valami szolgáltatást. Hamar kiderül, hogy az az ingyenesség 5-6.000 Ft havonta, ami éves szinten 72.000 Ft, és nem számoltuk bele a különböző extrákat. Van olyan ügyfelünk, aki „ingyen weboldalt készített, és havi szinten 14.000 Ft-ot fizetett ki érte!


A nagy ingyenesség mellé, megkapunk egy kritikán aluli forráskódot, egy lassú weboldalt.
Tételezzük fel, hogy Ön hatékonyan autodidakta módon tudja képezni magát keresőoptimalizálásban és online marketingben. Mennyibe kerül az Ön ideje, hogy képezi magát? Ahhoz, hogy gyakorlatot szerezzen abban, hogy a sok hamis információból leszűrje azt amire szüksége van, hetek, hónapok. Egy-egy témába beleásnia magát szintén, és még hasznosítani is kell.


Tételezzük fel az Ön ideje, óránként 5.000 Ft-ot ér, napi 2 órát tudott foglalkozni a weboldal marketingjével, és ezt 40 munkanapon, azaz két hónapon keresztül tette, akkor az neked 400.000 Ft-ba került + az ingyen weboldal. Pedig a kérdésére megkaphatta volna a válaszokat, egy jó weboldal készítő cégnél is, azonnal!

Jól van az úgy működik programozók, WordPress huszárok

Üzleti weboldal 190.000 Ft nincs adminisztációs felület, maximum 10 menüpont maximum 50 kép a fotógalériába. Itt megjegyezném, hogy a weboldalhoz van adminisztrációs felület mivel ez a weboldal is WP, de csak így tudja korlátozni a 10 menüt. A hozzá nem értők belőtték a piaci árakat 100.000 és 500.000 Ft közé, úgy, hogy a megrendelő korlátozva van, és egy ingyenes rendszert kap a kezébe. Ha többet szeretne az már nagyságrendi ugrás a weboldalban, többször találkoztunk 400 -800 ezer Ft ért elkészített WP, drupal, joomla oldallal ami az alap volt, még a sablonja is ingyenes!

Profi honlapkészítők

Egyedi CMS rendszerrel 280.000 Ft-tól kezdődően rengeteg szolgáltatással.
Természetesen az egyedi igények, miatt a profi honlap készítőknél is elszaladhatnak, de meggondolandó, hogy az egyedi rendszerrel dolgozó cégek szolgáltatásaikkal együtt jóval olcsóbbak mint azok akik összeraknak egy ingyenes rendszert!

 

A weboldal készítés befektetés és nem pénzkidobás!Fontos tudni: a WEBOLDAL BEFEKTETÉS!

 

Befektetéseinktől joggal várható el, hogy megtérüljenek és hasznot termeljenek, de ez nem hullik az ölünkbe.

Honlapot készíteni könnyű, hiszen letölthet akár Ön is egy ingyenes honlap motort, feltelepíti a webtárhelyére, és máris kész egy weboldal. Viszont számos dologra kell odafigyelni, hogy ne csak egy oldal legyen a sok közül, hanem megtalálható legyen a keresőkben, látogatókat hozzon, dolgozzon a nap 24 órájában, PÉNZT termeljen!

 

Weboldal és a nyereség


Ez a legfontosabb célkitűzése a létrehozott weboldalnak. Ha nem termel nyereséget, nem jelenítik meg a keresőkben, nem mutatja meg a szolgáltatásaikat a látogatónak, akkor ez a fejlesztési összeg, belefektetett munkaóra, csak kidobott pénz!
A weboldalkészítésre beruházásként kell tekinteni, nem pedig költségként!


A honlapkészítésnél elengedhetetlen és alapvető eleme a keresőoptimalizált forráskód és beállítási lehetőségek, hogy a fontos kulcsszavakra elöl legyen a honlap. Optimalizált weboldal esetén megnő a látogatottság és az ügyfél elégedettség! Ma már, aki nem folytat online marketinget, nincs weboldala, az nem látható. 2018-ban 545 milliárd forintos forgalomról beszélhetünk csak Magyarországon, amit az online kereskedelem elkönyvelhet. Ez a forgalom évről évre nő. Az okostelefonok térhódításával még nagyobb jelentősége lett annak, hogy legalább egy céges bemutatkozó honlap álljon rendelkezésére a cégnek és ha van, az korszerű legyen, feleljen meg a látogatók és a keresők követelményeinek. A HWONLINE ezért jó választás!


Segítünk neked abban, hogy a honlapkészítés ne kiadás, hanem megtérülő befektetés legyen!