A domain név érték! Biztos az ön birtokában van?

Önálló céges formában 11 éve készítünk weboldalakat. Minden lehetőséget megragadunk, a weboldal készítés előtt, közben és után is korrekt tájékoztatást adjuk.
Az ügyfeleink 35-40%-a más weboldal készítő cégtől, vagy tárhelyszolgáltatókról jöttek hozzánk. Mikor átveszünk egy ügyfelet, rengeteg hibát vélünk felfedezni. Nem azt mondom, hogy mi nem hibázunk, de próbálunk körültekintőnek lenni, és úgy dolgozni, hogy a hibákat minimalizáljuk. Viszont SOHA nem voltunk inkorrektek. De most nem a weboldal készítés hibáiról szeretnék írni, hanem az inkorrektségről, a félretájékoztatásról, és a szándékos megkárosításról!

Az elmúlt 2 évben egyre több olyan ügyfelünk van, akinél a domain név átregisztráció során derül ki, hogy a domain név, amit eddig a saját tulajdonának hitt, nem az övé!
Sőt a tárhely szolgáltatás sem az Ő nevén van, hanem a weboldal készítő cég nevén! Éveken keresztül épített marketinget egy olyan weboldalra, domain névre az ügyfél amihez semmi köze, nem tud vele rendelkezni.

Minden rendben van mindaddig, amíg nincs a weboldal készítővel valami konfliktus, vagy meg nem szűnik a cég aki regisztrálta a domaint. Mivel nem az Ön nevén van a domain név vagy a webtárhely szolgáltatás ezért semmilyen jogosultsága nincs intézkedéseket, beállításokat végrehajtani!


Soha ne írjanak alá olyan szerződést, amiben a weboldal készítés és a regisztrációk során nem az Ön nevére kerül, az adott domain név és tárhely!
Mindig kérje el a domain név, webtárhely regisztrációs papírokat, olvassa át, hogy az Ön neve, vagy cége szerepel-e a papírokon, és hitelesítse a saját kezű aláírásával.

A domain név érték

A weboldalba befektetett minden egyes forint a domain néven csapódik le.
A domain név amit megjegyeznek az emberek, a domain név kora az ami számít a keresőknek, a domain név az amit felír a névjegykártyájára, vagy küldi e-mailben!
Ha nem az Ön nevén van a domain az olyan mintha a más nevére írná a ingatlanát, autóját!
Amennyiben, a weboldal készítő cégnél azt tapasztalja, hogy semmilyen szerződést papaírt nem adnak át Önnek amivel igazolják, hogy a domain név és a webtárhely az Ön tulajdona, érdemes elgondolkozni azon, hogy a weboldal készítésben elég korrekt szolgáltatást ad, vagy ott is van valami sumákság!

 

Fontos tudnivalók a domain névről és a tárhely szolgáltatásról

 

Mit tegyek a domain névvel és a webtárhellyel, ha változnak a céges vagy személyes adataim?

Domain és tárhely szolgáltatás esetén, bármilyen adat változik, azt azonnal módosítani kell! Ha változik a cég formátuma, ha változik, az adószám, székhely, kapcsolattartó.
Ügyeljünk rá, hogy ezek az adatok folyamatosan aktuálisak legyenek. Ha nem elvesztheti a rendelkezési jogot felette, és mindent elveszít amit felépített a domain névre!

 

Domain név ellenőrzés

Ha szeretné ellenőrizni, hogy a regisztrálni kívánt domain név szabad-e vagy csak a domain használójáról szeretne megtudni több információt akkor .hu domain esetén a www.domain.hu weboldalon ezt megteheti.

Domain név keresés:https://www.domain.hu/

 

Domain név vásárlás, domain név regisztráció


Ha megtetszett Önnek egy domain név, akkor érdemes regisztrálni. Fogynak a jó domain nevek, így ha van egy jó ötlet, akkor azonnal vásárolja meg a domain nevet nehogy elhappolják Ön elöl. Keresse fel tárhelyszolgáltatónkat, vagy írjon nekünk egy üzenetet, és segítünk lefoglalni saját domain nevét.

 

Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 0

Átlagos értékelés: 0