Sajnos gyakran találkozunk vele, hogy az elkészült weboldalakat tulajdonosaik nem minden esetben tartják karban. Azt hiszik, hogy amikor elkészült a weboldal az évekig ugyan abban az állapotban használható.

 

Pedig ez óriási tévedés!

 

Sajnos ebben a weboldal készítők is hibásak, akik nem tájékoztatják az ügyfeleket arról, hogy a weboldal milyen kötelezettségekkel jár!

A weboldalak karbantartása folyamatos és állandó folyamat, és most nem a tartalom feltöltésére gondolok első sorban, hanem a weboldal rendszerek, és a hozzá tartozó kiegészítők naprakészen tartására.

 

Mikor lehet szükséged honlap üzemeltetésre és karbantartásra?

 

 

Mikor van szükséged a PPC hírdetésre!

 

 Ha nem értesz hozzá, és félsz, hogy egy-egy frissítéssel akár hibákat is okozhatsz
 Ha nincs időd folyamatosan dolgozni a technikai karbantartással
 Ha nincs időd tartalmakat feltölteni
 Ha weboldal szerkesztője lassú vagy nem elérhető
 Ha még nincs webmestered
 Ha nem tudod, hogy EGYÁLTALÁN VAN-E ADMIN FELÜLET a honlapodhoz
 Ha MINDIG NAPRAKÉSZ szeretnél lenni
 Ha ESETLEGES ÜZEMZAVAR esetén lenne valaki, aki MIELŐBB MEGOLDJA A PROBLÉMÁT...
 Ha szeretnéd folyamatosan biztonságban tudni oldalad

 

Tarts velem,
olvasod végig cikkünket, és válasz honlap üzemeltetés és karbantartás szolgáltatásaink közül a neked leg megfelelőbbet.

 

 

A weboldal karbantartás, weboldal üzemeltetés és az adatok biztonsága

 

Az internet folyamatosan változik, egyre nagyobbak az igények és ehhez igazodnia kell a szoftverfejlesztőknek is. Legyen az szerveres PHP verziós fejlődés vagy webes szoftver fejlődés.

A nyílt forráskódú rendszereknek, mint a WordPress, Joomla, stb., forráskódjukhoz bárki bármikor hozzáférhet. Ez azt jelenti, hogy a kódok tanulmányozásával felderítheti a biztonsági réseket, és ezeknek a hibáknak a kihasználásával bejuthatnak a honlap rendszerébe, módosításokat hajthatnak végre, adatokat lophatnak, vagy akár az egész weboldalt törölhetik.

 

Mikor felhívjuk a figyelmét egy-egy weboldal tulajdonosnak arról a tényről, hogy WordPress oldalának azonnali biztonsági frissítésre van szüksége, azonnali beavatkozást igényel a többség vállat ránt és azt mondja

 

"nem az én cégemmel fog foglalkozni egy támadó!"

 

Ezt feltételezni hatalmas hiba! Miért?

Egy támadó nem fog odaülni a gép elé és ennek a kis cégnek a honlapját feltörni, hanem hasonló szisztémával mint a Google kereső robotja, folyamatosan keresik a feltörhető weboldalakat és a sérülékenységeket. A HW Plus weboldal rendszere egy egyedi CMS, és beépítettünk, egy figyelő rendszert, ami ezeknek a robotoknak a tevékenységeit figyeli.

 

 

Honlap karbantartás

15 napos viszonylatban egy kisebb weboldal esetén is több mint 400 meghívás van a hibák keresésére és ez a több mint 400-as szám csak a WordPress motorokra való próbálkozás. Ha összességében nézem ezt a 15 napot a többi ingyenes rendszerrel, akkor több mint ezer próbálkozás történt a rendszer gyenge pontjainak, vagy a hanyag weboldal készítők hibáinak felderítésére.
 

 Tanulság...


Lehet bármilyen kis látogatottságú az oldal, lehet bármennyire pici a működtető cég, az egy robotot nem fog válogatni. Ha hibát talált, a rossz honlap karbantartás miatt akkor be is fog hatolni a rendszerbe, és hatalmas veszteségeket tud okozni.

 

Mi az ára, ha nem fordítunk figyelmet a weboldal üzemeltetésre és a weboldal karbantartásra?

Ha nincs biztonsági mentés a weboldalról, és törölték a teljes adatbázist, akkor számolnunk kell egy új weboldal készítés árával, a tartalmak képek újbóli megírásával- beszerzésével. Amíg ezek nem készülnek el újra, a weboldal egy fillér hasznot nem termel.

weboldalak karbantartása

Ha csak 20 napot veszük figyelembe, minden egyes napon a weboldal csak 10.000 Ft hasznot hozott az 200.000 Ft kiesés, erre jön rá a weboldal készítés összege, a további munka a tartalmak újra gyártásával (ez a munkaidő is pénzben kifejezhető, ugyanis valakinek időt és energiát kellet belefektetni), esetleges keresőoptimalizálási veszteségekkel, egy kis oldal esetében ez már súrolja az 1.000.000Ft kiesést.

 

Gondolj bele, ha nem 15 menüt kell visszaállítania, hanem egy webáruháza van?
Az milyen kiesést jelethet?

 

Ez egy rosszabb eset, de találkoztunk már ilyen problémával is.

Jobb esetben, ha ezt lehet jó esetnek nevezni „csak” adatlopó kódokat, fertőző kódokat helyeznek el a weboldalon, és megpróbálják leplezni a feltörést.

 


Ne égesd el a pénzed!

Tiszában kell lenni vele, hogy a Google sem ma mászott le a falvédőről, és ezekre hamar fény derül.

Viszont, ha a honlap gazdája nincs tisztában ezeknek a felderítésével, vagy elköveti azt az alap hibát, hogy weboldala a Google Webmester eszközökkel sincs összeköttetésbe, tudomást sem fog szerezni a feltörés tényéről, így hónapokon keresztül fertőzheti a felhasználókat, aminek az a vége, hogy a Google leveszi a találati listáról, megjelöli veszélyesnek.

Ennek eredményeként folyamatosan csökken a látogatás, esik a megtermelt hasznon, és a végén minden a weboldal által generált bevétel elveszik. Mivel a Google bizalma megrendül az oldalban ezért, amire újra sikerül visszaállítani a keresőben elért pozíciókat, szintén akár hónapokat vezet igénybe.

Tehát lehet, hogy itt a tartalmak nem vesztek el, de ugyan olyan milliós veszteséget tud okozni. Ezeknek a veszteségeknek a kiküszöbölése érdekében bízza profi csapatra a weboldal karbantartást.

Sikeres PPC kampány

 

Biztos megéri a kockázat, hogy nem figyelsz weboldalad karbantartására?

 

Ha nem értesz a weboldal frissítéséhez, a biztonsági mentésekhez, a szerveres folyamatokhoz, inkább bízz meg egy weboldal karbantartó céget, aki hónapról-hónapra elvégzi a frissítési feladatokat.

Tekintsd meg csomag ajánlatainkat, weboldal karbantartással és üzemeltetéssel kapcsolatban.

 

WEBOLDAL ÜZEMELTETÉS ÁR

 

Eseti

9 900 Ft / óra
 • Hibák feltásársa
 • Hibák javítása
 • Rendszer frissítés
 • Kiegészítők frissítése
 • -
 • -
 • -
 • -

Alap

7 900 Ft / hó
 • Weboldal karbantartása
 • Felmerülő hibák kijavítása
 • Tartalomkezelő frissítése
 • Kiegészítők frissítése
 • Tárhellyel kapcsolatos ügyintézések
 • szerződés minimum 6 hónap
 • -
 • -

Teljeskörű

18 900 Ft / hó
 • Weboldal karbantartása
 • Felmerülő hibák kijavítása
 • Tartalomkezelő frissítése
 • Kiegészítők frissítése
 • Havi egy biztonsági mentés
 • Tárhellyel kapcsolatos ügyintézések
 • Havi 3 db menüpont vagy tartalom létrehozása, vagy meglévő szerkesztése
 • 6 hónapos előfizetés esetén AJÁNDÉK 30 pecres SEO elemzés videó

 

WEBOLDAL KARBANTARTÁS ÁR

Weboldal karbantartására vonatkozó áraink változók, ezért kérj pontos árajánlatot.
Külön karbantartási áraink vannak WordPress-re Joomlára, és egyéb rendszerekre.  Karbantartási csomagjaink a tartalom feltöltésre vonatkoznak.
Az Ön sikere, a mi sikerünk is...

Letisztult, egyedi, reszponzív, korszerű megjelenésű weboldal készítés egyedi CMS rendszerrel.

Keressen minket bizalommal.

Árajánlatkérés