Webhelytérkép, sitemap és a keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás folyamatosan változik. A Google rangsorolásánál a találatokat úgy próbálja alakítani, hogy az minél relevánsabb legyen a látogatók számára. Sajnos a rengeteg változtatás rosszabb helyre is sorolhatja a weboldalakat. HW+ CMS rendszerünkkel megpróbáljuk tartani a lépést a google elvárásaival szemben, így egy fontos elemet kiragadva, a sitemap, azaz weboldal térképre szenteltünk nagyobb figyelmet.
 

 

A sitemap egy xml fálj, amelyben megmutathatjuk a keresőrobotoknak, hogy épül fel a weboldal, milyen linkeket tartalmaz. A térkép segítségével könnyebb bejárhatóságot tudunk biztosítani a keresőrobotoknak.


A legújabb HW+ CMS rendszerünk adminisztrációs felületen, egy gombnyomással legenerálható ez a fájl, és generálás után azonnal értesíti is googlet, hogy megújult a sitemap. Így egy új menüpont létrehozásakor, vagy egy régi menüpont kitörlése után azonnal frissíthetünk beállításainkon. A rendszer a sitemap generálást és google webmester eszközökbe való beküldést automatikusan elvégzi, és ezt nyomon is követhetjük!