2019 szeptemberi alap algoritmus frissítés

Danny Sullivan 2019. szept. 24. 14:30-kor egy Twitteren bejegyzésben adta hírül, hogy pár óra múlva elindítják a nagy szeptemberi algoritmus frissítésüket. Úgy néz ki a Google eleget tesz az ígéretének és a frissítés előtt hírt adnak, bár nem gondoltuk volna, hogy ezt csak pár órával előtte teszi meg. Az ilyen alap algoritmus frissítések mindig nagy hatással vannak a helyezésekre. Holnaptól lehet figyelemmel kísérni, a SERP változásokat!

September 2019 Core Update twitter
September 2019 Core Update

 

Az alapfrissítés olyan frissítés, amely nem összpontosít egy weboldal vagy a keresési lekérdezés sajátos jellemzőire. A Core Updates esetében a változtatások finomabbak, a frissítés elsősorban az algoritmus finomabb alap elemeire összpontosít. Ezek az algoritmus frissítések minden esetben változást jelentenek a keresőoptimalizálásban!

 

2019-es alap algoritmus frissítések


Alap úgynevezett Core algoritmus frissítésre 2019-ben eddig három alkalommal volt.  Március 12, június 3 és most szeptember 24.

Az alap algoritmus frissítések, a legtöbb esetben felkavarják a találati listákat.

A márciusi algoritmus frissítést úgy is emlegetik, hogy Florida 2.

Ez a frissítés volt az év első hivatalosan is bejelentett alap algoritmus frissítése. A felmérések alapján ez a frissítés csatlakozott a 2018-as Medic update-hez, és az érdekessége az, hogy akik nyertesei voltak a Madic frissítésnek, azok márciusban kevésbé jártak jól, akik a vesztesei voltak jobban szerepeltek. Továbbá azt lehetett észrevenni, hogy jobban szerepelnek azok az oldalak amelyek felhasználói visszajelzésekben magasabb értékelést kaptak.

A júliusi frissítés két részből állt.

A találati listán sokszor ugyan arról a weboldalról, egymást követően több találat is megjelent, ezt egy frissítéssel orvosolták. A helyezésekre nem volt túl nagy hatással hatással. Ami talán észrevehető, hogy a többszörözés miatti helyfoglalásra érkezhettek a SERP-be más weboldalak is. A többi módosításról nagyon szűkszavú volt a Google.

Eljött a szeptember - September 2019 Core Update

Kíváncsian várjuk az eredményeket, holnaptól már lehet figyelni a találati lista változásait.
Figyeljük a hírportálokat, hogy ők mit tapasztalnak.

A teljes algoritmus frissítési előzményt ide kattintva találod.

 

avatar

Jakab Zsolt

Marketing és SEO tanácsadó

Jakab Zsolt vagyok a HW Online Online Marketing Tanácsadó társalapítója. 2005 óta foglalkozom Online Marketinggel és keresőoptimalizálással. Az évek során több mint 300 KKV marketing tevékenységében vettem részt. Munkánk során egyre jobban körvonalazódott bennünk, hogy a vállalkozások számára nem elég egy ingyenesen letölthető weboldalrendszer, ezért 2009-ben saját fejlesztésű CMS rendszert készítettünk, és a mai napig folyamatosan fejlesztjük, hogy a kornak legmegfelelőbb technikai és keresőoptimalizálási fejlesztéseket kapja. Szenvedélyem és hobbim is a keresőoptimalizálás, ezért napi szinten foglalkozom és képzem magam a témában. Speciális szakterületeim a technikai SEO, SEO Audit, és a webergonómia. Nincs jobb visszajelzés mint a megelégedett ügyfél, ezért a szlogenünk is az, hogy Az Ön sikere a mi sikerünk is... Hozz te is egy jó döntést, és tartozz megelégedett ügyfeleink közé!