Ismerd meg a legjobb asztali SEO eszközt a SEO PowerSuite-ot

Munkánk során rengeteg SEO eszközt használtunk és használunk a weboldalak teszteléseséhez és SEO finomhangolásához. Ezek a szoftverek némelyike ingyenes, némelyike fizetős, de nagyban megkönnyítik a weboldal hibáinak feltárását, a konkurencia elemzést, a tartalmak optimalizálását a SEO szakemberek számára.

A SEO ügynökségek is ezeket a szoftvereket használják

A SEO szoftverek, eszközök segítségével akár saját magad is fel tudod térképezni az oldalad hiányosságait.
A különböző folyamatokhoz különböző eszközöket lehet használni, a legtöbbet használt eszközeinket most felsorolom neked.


Három fő eleme van a keresőoptimalizálásnak, amiről már részletesebben is írtunk, a "Miért nem működik a keresőoptimalizálás?" cikkünkben.

 

 • Tartalmi SEO (on-page SEO)
 • Linkek, hivatkozások (off-page SEO)
 • Technikai részek (Technical SEO).

 

Tartalmi (on-page SEO) eszközök

 • Rank Tracker (ingyenes demo verzió)
 • WebSite Auditor (ingyenes demo verzió)
 • Ubersuggest
 • A weboldal rendszerünket használóknak pedig a HWPlus CMS-be integrált egyedi tartalom elemző eszköz.

 

Linkek, hivatkozások (off-page SEO) eszközök és programok

 • SEO SpyGlass (ingyenes demo verzió)
 • Majestic SEO (előfizetéses)
 • SEMRush (7 napos ingyenes verzió)
 • Google Search Console (Google Webmester Eszközök ingyenes)
 • Ubersuggest


Technikai (technical SEO) eszközök

 • GTMetrix (ingyenes)
 • Screaming Frog (500 linkig ingyenes)
 • Google Search Console (Google Webmester Eszközök - ingyenes)

Mivel a SEO eszközök ára havi szinten is nagy költséget jelenthet, az itt felsoroltkából az alábbiakat teljesen ingyenesen vagy némi korlátozással tudod használni, viszont rengeteg információt lehet kinyerni belőlük a weboldalad keresőoptimaizáltságáról. Lássuk is milyen szofrvereket használnak a SEO ügynökségek.

Screaming Frog

A technikai SEO-ban tud segítséget nyújtani és 500 link feltérképezési korlátja van. Ez bőségesen elég kis oldalak technikai elemzéséhez.

Google Search Console másnéven Google Webmester Eszközök

Minden webmester tulajdonosnak elengedhetetlen SEO eszköz. A használata kötelező. A Google ingyenesen biztosítja mindenki számára, és rengeteg adat megtudható a weboldalról. Főleg technikai információkat, és a linkek adataiban tud nagy segítséget nyújtani. Nagyon szépen fejlődik ez a SEO eszköz, viszont az tudni kell, hogy az adatai hiányosak.

Ubersuggest

Folyamatosan fejlődő ingyenes eszköz. Eleinte csak kulcsszó kutatásra lehetett használni, de ütemes fejlődésének köszönhetően, elemezheted weboldalad, a linkjeid is.
Végezetül jöjjön a három kedvenc SEO eszköz, amelyről egy rövid bemutatást találsz az alábbiakban.

 

SEO PowerSuite az abszolút kedvenc keresőoptimalizálási program csomag

 

A SEO PowerSuite egy keresőoptimalizálásban segítő program család, amely több szoftverből áll.

 • WebSite Auditor: a weboldal technikai és tartalmi elemzésére alkalmas
 • Rank Tracker: weboldalad kulcsszavainak rangsorolási változásait tudod vele nyomon követni
 • SEO SpyGlass: Backlinkek felderítése, és linkbüntetések azonosítása
 • Link Assitant: link adatok menedzselése és linkszerzési lehetőségek kezelésére alkalmas

WebSite Auditor

Website Auditor magyar nyelvi fájl

A WebSite Auditor a weboldal technikai és tartalmi elemzésére alkalmas. Beépített keresőmotorral rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy amikor egy weboldalt behívsz feltérképesésre a saját robotja járja körbe a weboldalt, és a begyűjtött adatokat felteszi elemzésre a szoftverbe. Weboldal fejlesztőknek kifejezetten ajánlott.

Természetesen több keresési hálózatot is használ. Integrálható a programba a MOZ Api segítségével, vagy a Google Analytics, hogy onnan is adatokat nyerjen ki pontosabb kutatáshoz.


WebSite Auditor az összegyűjtött adatokból szinte mindent elárul az optimalizáltjáról, olyan SEO elemet megvizsgál, ami válaszkódok, 404-es oldalak, Canonical beállítások, robots.txt, XML webhelytérkép, mobilbarát-e az oldal, weboldal sebességét, kulcsszavak hiányát vagy zsúfoltságát, nyelvi verziókat, közösségi média elemeket, stb..

Egyéni oldalak elemzése a Website Auditor-ban
Egyéni oldalak elemzése a WebSite Auditor-ban

 

A listákon végig lépkedve felderítheted és javíthatod oldalad hibáit akár egy oldalra vonatkozóan, akár a teljes weboldal egészére nézve. Természetesen vannak olyan hibák amelyeknek a javításához programozóra is szükséged lehet, de ebben az esetben keress minket bátran.


 

Teljes weboldal elemzése a Website Auditor-ban
Teljes weboldal elemzése a WebSite Auditor-ban


TF-IDF elemző
Ezzel a modullal rendkívül sok időt el lehet rölteni, hogy tartalmi elemidet finomhangold.
A TF-IDF elemző megvizsgálja, hogy adott kulcsszóra a keresőkben a TOP10 konkurenciád hol és milyen kulcsszavakat használ.
Összeveti, hogy a te tartalmad ehhez képest hogy van szövegezve, kifejezéseket ritkábban vagy éppen gyakrabban használ-e, hiányoznak-e olyan szavak, amelyeket a konkurenciáid gyakrabban használnak. Könnyen felfedezheted azokat a témákat, amelyekről esetleg nem is gondoltad volna, hogy csatolni kellene a tartalmaidhoz. A WebSite Auditor TF-IDF információi alapján könnyedén tudod fejleszteni, kiegészíteni, finomhangolni a tartalmaidat.

TF-IDF elemzés a Website auditor-ban
TF-IDF elemzés a WebSite auditor-ban


 
A WebSite Auditor tartalmaz link virtualizációs modult is. Ennek a segítségével felmérheted mennyire egészséges a linkhálózatod.

 

Linkhálózati térkép a Wbsite Auditor-ban
Linkhálózati térkép a Wbsite Auditor-ban

 

A rövid bemutató végére, tartalmaz egy tartalom szerkesztőt, aminek a segítségével virtuálisan át tudod dolgozni a tartalmaid úgy, hogy a bal oldalon elhelyezett listákban istrukciókat kapsz a helyes SEO követelmények szöveges beállításaira.

 

Tartalom elemzés a Website Auditor-ban
Tartalom elemzés a WebSite Auditor-ban

 

WebSite Auditor nem csak a hibát jelzi, hanem (angol nyelven) felvilágosítást ad arról, hogy hogyan javíthatók ki a hibá, így aki még nem profi, az is gyorsan találhat megoldást a javításra.

WebSite Auditor magyarul

Tudjuk, hogy a programok használata angol nyelven nehézkes, így folyamatosan végezzük a WebSite Auditor magyarra való fordítását.
A WebSite Auditor magyar nyelven sokkal jobban érthető, és próbáltuk úgy elkészíteni a program fordítását, hogy a megoldási javaslatok közérthetőek legyenek, ezzel is segítve munkátokat a weboldalad keresőoptimalizálásában.

WebSite Auditor magyarítás állapota

 

99% Free liszensz fordítási állapota
95% Professional liszensz fordítási állapota
85% Enterprise liszensz fordítási állapota

Verzió: v1.9

A magyar nyelvi verziót folyamatosan frissítjük. Így, ha egyszer megvásároltad a magyar nyelvi fájt, frissítéseket folyamatosan eléred. Jelenleg v1.3 verziónál tartunk. Ez a verzió még nem tartalmazza 100%-os mértékben minden funkció fordítását, de ahhoz már bőségesen elég, hogy megértsd a programot, és tudj dolgozni vele. A legtöbb fordításra váró feladat az Enterprise liszensszel rendelkező előfizetőknél van, de általában ezek a felhasználók ügynökségek, akik jól beszélik az angolt, és nincs szükségük a fordításra.


WebSite Auditor magyar nyelvi fájl letöltése

 

Rank Tracker

Rank Tracker magyar nyelvi fájl

A Rank Tracker számos funkciója mellett kulcsszavaink figyelésére alkalmas. A kulcsszavak nyomon követése rendkívül fontos feladat a keresőoptimalizálásban. Segítségével, folyamatosan nyomon tudjuk követni a kulcsszavak helyezésének változásait.

A helyezésváltozásokkal fel tudjuk mérni, hogy milyen egyéb feladatok várnak még ránk abban, hogy a weboldalad kulcsszavai egyre feljebb kerüljenek a ranglistán.

Kulcsszó monitorozás a Rank Tracker-ben
Kulcsszó monitorozás a Rank Tracker-ben

Számos funkcióval rendelkezik, így meg tudod vele tekinteni, milyen kulcsszavakra szerepelsz a ranglistán, de akár a konkurenciáid is elemezheted. Segít az eszköz a kulcsszó kutatásban, TF-IDF elemzésben. A funkciók segítségével, könnyedén és egyszerűen tudsz kulcssszókutatást végezni.

 

TF-IDF elemzés a Rank Tracker-ben
TF-IDF elemzés a Rank Tracker-ben


 

Versenytársak (konkurencia) elemzése a Rank Tracker-ben
Versenytársak (konkurencia) elemzése a Rank Tracker-ben

 

Több szolgáltatáshoz kis képes csatlakozni, mint a Google Ads, Analytics, webmester eszközök, MOZ, stb. A kulcsszó elemzést még pontosabbra szeretnéd állítani, akkor területi lokalizációkat is megadhatsz.

Lokalizációs beállítások a Rank Tracker-ben
Lokalizációs beállítások a Rank Tracker-ben

 

Rank Tracker magyarul

Tudjuk, hogy a programok használata angol nyelven nehézkes, így folyamatosan végezzük a Rank Tracker magyarra való fordítását.
A Rank Tracker magyar nyelven sokkal jobban érthető, és próbáltuk úgy elkészíteni a program fordítását, hogy a megoldási javaslatok közérthetőek legyenek, ezzel is segítve munkátokat a weboldalad keresőoptimalizálásában.

Rank Tracker magyarítás állapota

 

99% Free liszensz fordítási állapota
95% Professional liszensz fordítási állapota
85% Enterprise liszensz fordítási állapota

Verzió: v1.9

A magyar nyelvi verziót folyamatosan frissítjük. Így, ha egyszer megvásároltad a magyar nyelvi fájt, frissítéseket folyamatosan eléred. Jelenleg v1.3 verziónál tartunk. Ez a verzió még nem tartalmazza 100%-os mértékben minden funkció fordítását, de ahhoz már bőségesen elég, hogy megértsd a programot, és tudj dolgozni vele. A legtöbb fordításra váró feladat az Enterprise liszenszel rendelkező előfizetőknél van, de általában ezek a felhasználók ügynökségek, akik jól beszélik az angolt, és nincs szükségük a fordításra.


Rank Tracker magyar nyelvi fájl letöltése

 

SEO SpyGlass backlink ellenőrző szoftver

SEO SpyGlass magyar magyarulA keresőoptimalizálást nagyban segítik a viszont linkek, amelyet a weboldal kap. Jó minőségű viszont linkekkel egy rosszabb tartalommal bíró weboldal is magasabb pozícióba juthat a SERP-ben, mint az a weboldal, ahol jobban kidolgozott tartalom található. A linkek száma és minősége az egyik leg jelentősebb SEO tényező.

A SEO SpyGlass szoftver segít elemezni a linkhálózatodat, segít felkutatni a hibákat, így könnyebben javíthatod azokat, továbbá a konkurenciád link profilját is elemezheted vele. Ha komolyan veszed a keresőoptimalizálást ennek a szoftvernek a használatára is nagy szükséged lesz, mint a fent említett RankTracerre vagy a Website Auditorra.

 

SEO SpyGlass magyarítás állapota

 

99% Free liszensz fordítási állapota
95% Professional liszensz fordítási állapota
85% Enterprise liszensz fordítási állapota

Verzió: v1.9

A magyar nyelvi verziót folyamatosan frissítjük. Így, ha egyszer megvásároltad a magyar nyelvi fájt, frissítéseket folyamatosan eléred. Jelenleg v1.3 verziónál tartunk. Ez a verzió még nem tartalmazza 100%-os mértékben minden funkció fordítását, de ahhoz már bőségesen elég, hogy megértsd a programot, és tudj dolgozni vele. A legtöbb fordításra váró feladat az Enterprise liszenszel rendelkező előfizetőknél van, de általában ezek a felhasználók ügynökségek, akik jól beszélik az angolt, és nincs szükségük a fordításra.


SEO Spy Glass magyar nyelvi fájl letöltése

 

 

Összegzés

A közelmúltban, ha elkészült egy weboldal és publikálva lett, ha nem volt oriási hiba benne, voltak pár linkje, azonnal jó helyen rangsorolódhatott a keresőkben. Ma már ez nem így van. Egy weboldallal folyamatosan törődni kell, ellenőrizni az állapotát. Ebben nagy segítségedre lehet a SEO PowerSuite csomag és azon belül is a WebSite Auditor és a Rank Tracker. Érdemes beruházni a program csomagba, egy Professional liszensz keretében, hogy minden információt megkaphass a weboldaladról.


Érdemes figyelni az akciókat, mert sokszor 30-50%-os árengedményeket adnak. A SEO PowerSuite-ba való beruházás egy tökéletes befektetés, mert a segítségével meg tudod növelni a látogatottságod, és a nagyobb látogatottság, több bevételt jelent!

Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 10

Átlagos értékelés: 4.9

 

avatar

Jakab Zsolt

Marketing és SEO tanácsadó

Jakab Zsolt vagyok a HW Online Online Marketing Tanácsadó társalapítója. 2005 óta foglalkozom Online Marketinggel és keresőoptimalizálással. Az évek során több mint 300 KKV marketing tevékenységében vettem részt. Munkánk során egyre jobban körvonalazódott bennünk, hogy a vállalkozások számára nem elég egy ingyenesen letölthető weboldalrendszer, ezért 2009-ben saját fejlesztésű CMS rendszert készítettünk, és a mai napig folyamatosan fejlesztjük, hogy a kornak legmegfelelőbb technikai és keresőoptimalizálási fejlesztéseket kapja. Szenvedélyem és hobbim is a keresőoptimalizálás, ezért napi szinten foglalkozom és képzem magam a témában. Speciális szakterületeim a technikai SEO, SEO Audit, és a webergonómia. Nincs jobb visszajelzés mint a megelégedett ügyfél, ezért a szlogenünk is az, hogy Az Ön sikere a mi sikerünk is... Hozz te is egy jó döntést, és tartozz megelégedett ügyfeleink közé!


SEO Power Suite magyarosítás GY.I.K

Ingyenesen korlátozásokkal használható a programcsomag, viszont már az ingyenes liszenszel is, rengeteg hiba feltárható, vagy ötletet tud adni. Ha valaki komolyan gondolja a weboldala keresőoptimalizálását, akkor előfizet, egy Professional liszenszre. A liszensz 1 évre van, és viszonylagosan nem olcsó viszont, mérlegelni kell, hogy segítségével jelentősen növelhető a weboldal forgalma ezáltal a bevétel. Fel kell tenni azt a kérdést, hogy van-e a vállalkozásodban annyi potenciál, hogy egy ilyen szoftvercsomagért kifizess havi 7-8.000 Ft-ot, és ezáltal, megnövelhesd forgalmadat.

Igen, a funkciók bővítésével folyamatosan frissítjük a hozzá tartozó nyelvi összetevőket is. Levélben értesítünk, ha új frissítés érhető el. A frissítés nem csak az új funkciókat tartalmazza, hanem szöveg javításokat is, javaslatok alapján.

Nem! Programoktól függően 7-8.000 fordítást is el kell végezni, és ez időigényes, és rengeteg munka, ezért vannak olyan szövegek folyamatok, amelyek még nincsenek lefordítva. Professional liszenszig, úgy tudod használni a felsorolt programokat, hogy a megmutatott elemzések több mint 99%-a magyar nyelven érhető el, viszont előfordúlhatnak olyan folyamatok amelynek a fejléce, utasítása még angol. A jelenlegi fordítás több mint elég, az elemzések megértéséhez. Továbbá vásárlóink folyamatosan jelzik, ha találnak nem lefordított egységeket, azokat javítjuk, és frissítjük a fájlokat!