Ismerd meg a legjobb asztali SEO eszközt a SEO PowerSuite-ot

Munkánk során rengeteg SEO eszközt használtunk és használunk a weboldalak teszteléseséhez és SEO finomhangolásához. Ezek a szoftverek némelyike ingyenes, némelyike fizetős, de nagyban megkönnyítik a weboldal hibáinak feltárását, a konkurencia elemzést, a tartalmak optimalizálását a SEO szakemberek számára.

A SEO ügynökségek is ezeket a szoftvereket használják

A SEO szoftverek, eszközök segítségével akár saját magad is fel tudod térképezni az oldalad hiányosságait.
A különböző folyamatokhoz különböző eszközöket lehet használni, a legtöbbet használt eszközeinket most felsorolom neked.


Három fő eleme van a keresőoptimalizálásnak, amiről már részletesebben is írtunk, a "Miért nem működik a keresőoptimalizálás?" cikkünkben.

 

 • Tartalmi SEO (on-page SEO)
 • Linkek, hivatkozások (off-page SEO)
 • Technikai részek (Technical SEO).

 

Tartalmi (on-page SEO) eszközök

 • Rank Tracker (ingyenes demo verzió)
 • WebSite Auditor (ingyenes demo verzió)
 • Ubersuggest
 • A weboldal rendszerünket használóknak pedig a HWPlus CMS-be integrált egyedi tartalom elemző eszköz.

 

Linkek, hivatkozások (off-page SEO) eszközök és programok

 • SEO SpyGlass (ingyenes demo verzió)
 • Majestic SEO (előfizetéses)
 • SEMRush (7 napos ingyenes verzió)
 • Google Search Console (Google Webmester Eszközök ingyenes)
 • Ubersuggest


Technikai (technical SEO) eszközök

 • GTMetrix (ingyenes)
 • Screaming Frog (500 linkig ingyenes)
 • Google Search Console (Google Webmester Eszközök - ingyenes)

Mivel a SEO eszközök ára havi szinten is nagy költséget jelenthet, az itt felsoroltkából az alábbiakat teljesen ingyenesen vagy némi korlátozással tudod használni, viszont rengeteg információt lehet kinyerni belőlük a weboldalad keresőoptimaizáltságáról. Lássuk is milyen szofrvereket használnak a SEO ügynökségek.

Screaming Frog

A technikai SEO-ban tud segítséget nyújtani és 500 link feltérképezési korlátja van. Ez bőségesen elég kis oldalak technikai elemzéséhez.

Google Search Console másnéven Google Webmester Eszközök

Minden webmester tulajdonosnak elengedhetetlen SEO eszköz. A használata kötelező. A Google ingyenesen biztosítja mindenki számára, és rengeteg adat megtudható a weboldalról. Főleg technikai információkat, és a linkek adataiban tud nagy segítséget nyújtani. Nagyon szépen fejlődik ez a SEO eszköz, viszont az tudni kell, hogy az adatai hiányosak.

Ubersuggest

Folyamatosan fejlődő ingyenes eszköz. Eleinte csak kulcsszó kutatásra lehetett használni, de ütemes fejlődésének köszönhetően, elemezheted weboldalad, a linkjeid is.
Végezetül jöjjön a három kedvenc SEO eszköz, amelyről egy rövid bemutatást találsz az alábbiakban.

 

SEO PowerSuite az abszolút kedvenc keresőoptimalizálási program csomag

 

A SEO PowerSuite egy keresőoptimalizálásban segítő program család, amely több szoftverből áll.

 • WebSite Auditor: a weboldal technikai és tartalmi elemzésére alkalmas
 • Rank Tracker: weboldalad kulcsszavainak rangsorolási változásait tudod vele nyomon követni
 • SEO SpyGlass: Backlinkek felderítése, és linkbüntetések azonosítása
 • Link Assitant: link adatok menedzselése és linkszerzési lehetőségek kezelésére alkalmas

WebSite Auditor

Website Auditor magyar nyelvi fájl

A WebSite Auditor a weboldal technikai és tartalmi elemzésére alkalmas. Beépített keresőmotorral rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy amikor egy weboldalt behívsz feltérképesésre a saját robotja járja körbe a weboldalt, és a begyűjtött adatokat felteszi elemzésre a szoftverbe. Weboldal fejlesztőknek kifejezetten ajánlott.

Természetesen több keresési hálózatot is használ. Integrálható a programba a MOZ Api segítségével, vagy a Google Analytics, hogy onnan is adatokat nyerjen ki pontosabb kutatáshoz.


WebSite Auditor az összegyűjtött adatokból szinte mindent elárul az optimalizáltjáról, olyan SEO elemet megvizsgál, ami válaszkódok, 404-es oldalak, Canonical beállítások, robots.txt, XML webhelytérkép, mobilbarát-e az oldal, weboldal sebességét, kulcsszavak hiányát vagy zsúfoltságát, nyelvi verziókat, közösségi média elemeket, stb..

Egyéni oldalak elemzése a Website Auditor-ban
Egyéni oldalak elemzése a WebSite Auditor-ban

 

A listákon végig lépkedve felderítheted és javíthatod oldalad hibáit akár egy oldalra vonatkozóan, akár a teljes weboldal egészére nézve. Természetesen vannak olyan hibák amelyeknek a javításához programozóra is szükséged lehet, de ebben az esetben keress minket bátran.


 

Teljes weboldal elemzése a Website Auditor-ban
Teljes weboldal elemzése a WebSite Auditor-ban


TF-IDF elemző
Ezzel a modullal rendkívül sok időt el lehet rölteni, hogy tartalmi elemidet finomhangold.
A TF-IDF elemző megvizsgálja, hogy adott kulcsszóra a keresőkben a TOP10 konkurenciád hol és milyen kulcsszavakat használ.
Összeveti, hogy a te tartalmad ehhez képest hogy van szövegezve, kifejezéseket ritkábban vagy éppen gyakrabban használ-e, hiányoznak-e olyan szavak, amelyeket a konkurenciáid gyakrabban használnak. Könnyen felfedezheted azokat a témákat, amelyekről esetleg nem is gondoltad volna, hogy csatolni kellene a tartalmaidhoz. A WebSite Auditor TF-IDF információi alapján könnyedén tudod fejleszteni, kiegészíteni, finomhangolni a tartalmaidat.

TF-IDF elemzés a Website auditor-ban
TF-IDF elemzés a WebSite auditor-ban


 
A WebSite Auditor tartalmaz link virtualizációs modult is. Ennek a segítségével felmérheted mennyire egészséges a linkhálózatod.

 

Linkhálózati térkép a Wbsite Auditor-ban
Linkhálózati térkép a Wbsite Auditor-ban

 

A rövid bemutató végére, tartalmaz egy tartalom szerkesztőt, aminek a segítségével virtuálisan át tudod dolgozni a tartalmaid úgy, hogy a bal oldalon elhelyezett listákban istrukciókat kapsz a helyes SEO követelmények szöveges beállításaira.

 

Tartalom elemzés a Website Auditor-ban
Tartalom elemzés a WebSite Auditor-ban

 

WebSite Auditor nem csak a hibát jelzi, hanem (angol nyelven) felvilágosítást ad arról, hogy hogyan javíthatók ki a hibá, így aki még nem profi, az is gyorsan találhat megoldást a javításra.

WebSite Auditor magyarul

Tudjuk, hogy a programok használata angol nyelven nehézkes, így folyamatosan végezzük a WebSite Auditor magyarra való fordítását.
A WebSite Auditor magyar nyelven sokkal jobban érthető, és próbáltuk úgy elkészíteni a program fordítását, hogy a megoldási javaslatok közérthetőek legyenek, ezzel is segítve munkátokat a weboldalad keresőoptimalizálásában.

WebSite Auditor magyarítás állapota

 

99% Free liszensz fordítási állapota
95% Professional liszensz fordítási állapota
85% Enterprise liszensz fordítási állapota

Verzió: v1.9

A magyar nyelvi verziót folyamatosan frissítjük. Így, ha egyszer megvásároltad a magyar nyelvi fájt, frissítéseket folyamatosan eléred. Jelenleg v1.3 verziónál tartunk. Ez a verzió még nem tartalmazza 100%-os mértékben minden funkció fordítását, de ahhoz már bőségesen elég, hogy megértsd a programot, és tudj dolgozni vele. A legtöbb fordításra váró feladat az Enterprise liszensszel rendelkező előfizetőknél van, de általában ezek a felhasználók ügynökségek, akik jól beszélik az angolt, és nincs szükségük a fordításra.


WebSite Auditor magyar nyelvi fájl letöltése

 

Rank Tracker

Rank Tracker magyar nyelvi fájl

A Rank Tracker számos funkciója mellett kulcsszavaink figyelésére alkalmas. A kulcsszavak nyomon követése rendkívül fontos feladat a keresőoptimalizálásban. Segítségével, folyamatosan nyomon tudjuk követni a kulcsszavak helyezésének változásait.

A helyezésváltozásokkal fel tudjuk mérni, hogy milyen egyéb feladatok várnak még ránk abban, hogy a weboldalad kulcsszavai egyre feljebb kerüljenek a ranglistán.

Kulcsszó monitorozás a Rank Tracker-ben
Kulcsszó monitorozás a Rank Tracker-ben

Számos funkcióval rendelkezik, így meg tudod vele tekinteni, milyen kulcsszavakra szerepelsz a ranglistán, de akár a konkurenciáid is elemezheted. Segít az eszköz a kulcsszó kutatásban, TF-IDF elemzésben. A funkciók segítségével, könnyedén és egyszerűen tudsz kulcssszókutatást végezni.

 

TF-IDF elemzés a Rank Tracker-ben
TF-IDF elemzés a Rank Tracker-ben


 

Versenytársak (konkurencia) elemzése a Rank Tracker-ben
Versenytársak (konkurencia) elemzése a Rank Tracker-ben

 

Több szolgáltatáshoz kis képes csatlakozni, mint a Google Ads, Analytics, webmester eszközök, MOZ, stb. A kulcsszó elemzést még pontosabbra szeretnéd állítani, akkor területi lokalizációkat is megadhatsz.

Lokalizációs beállítások a Rank Tracker-ben
Lokalizációs beállítások a Rank Tracker-ben

 

Rank Tracker magyarul

Tudjuk, hogy a programok használata angol nyelven nehézkes, így folyamatosan végezzük a Rank Tracker magyarra való fordítását.
A Rank Tracker magyar nyelven sokkal jobban érthető, és próbáltuk úgy elkészíteni a program fordítását, hogy a megoldási javaslatok közérthetőek legyenek, ezzel is segítve munkátokat a weboldalad keresőoptimalizálásában.

Rank Tracker magyarítás állapota

 

99% Free liszensz fordítási állapota
95% Professional liszensz fordítási állapota
85% Enterprise liszensz fordítási állapota

Verzió: v1.9

A magyar nyelvi verziót folyamatosan frissítjük. Így, ha egyszer megvásároltad a magyar nyelvi fájt, frissítéseket folyamatosan eléred. Jelenleg v1.3 verziónál tartunk. Ez a verzió még nem tartalmazza 100%-os mértékben minden funkció fordítását, de ahhoz már bőségesen elég, hogy megértsd a programot, és tudj dolgozni vele. A legtöbb fordításra váró feladat az Enterprise liszenszel rendelkező előfizetőknél van, de általában ezek a felhasználók ügynökségek, akik jól beszélik az angolt, és nincs szükségük a fordításra.


Rank Tracker magyar nyelvi fájl letöltése

 

SEO SpyGlass backlink ellenőrző szoftver

SEO SpyGlass magyar magyarulA keresőoptimalizálást nagyban segítik a viszont linkek, amelyet a weboldal kap. Jó minőségű viszont linkekkel egy rosszabb tartalommal bíró weboldal is magasabb pozícióba juthat a SERP-ben, mint az a weboldal, ahol jobban kidolgozott tartalom található. A linkek száma és minősége az egyik leg jelentősebb SEO tényező.

A SEO SpyGlass szoftver segít elemezni a linkhálózatodat, segít felkutatni a hibákat, így könnyebben javíthatod azokat, továbbá a konkurenciád link profilját is elemezheted vele. Ha komolyan veszed a keresőoptimalizálást ennek a szoftvernek a használatára is nagy szükséged lesz, mint a fent említett RankTracerre vagy a Website Auditorra.

 

SEO SpyGlass magyarítás állapota

 

99% Free liszensz fordítási állapota
95% Professional liszensz fordítási állapota
85% Enterprise liszensz fordítási állapota

Verzió: v1.9

A magyar nyelvi verziót folyamatosan frissítjük. Így, ha egyszer megvásároltad a magyar nyelvi fájt, frissítéseket folyamatosan eléred. Jelenleg v1.3 verziónál tartunk. Ez a verzió még nem tartalmazza 100%-os mértékben minden funkció fordítását, de ahhoz már bőségesen elég, hogy megértsd a programot, és tudj dolgozni vele. A legtöbb fordításra váró feladat az Enterprise liszenszel rendelkező előfizetőknél van, de általában ezek a felhasználók ügynökségek, akik jól beszélik az angolt, és nincs szükségük a fordításra.


SEO Spy Glass magyar nyelvi fájl letöltése

 

 

Összegzés

A közelmúltban, ha elkészült egy weboldal és publikálva lett, ha nem volt oriási hiba benne, voltak pár linkje, azonnal jó helyen rangsorolódhatott a keresőkben. Ma már ez nem így van. Egy weboldallal folyamatosan törődni kell, ellenőrizni az állapotát. Ebben nagy segítségedre lehet a SEO PowerSuite csomag és azon belül is a WebSite Auditor és a Rank Tracker. Érdemes beruházni a program csomagba, egy Professional liszensz keretében, hogy minden információt megkaphass a weboldaladról.


Érdemes figyelni az akciókat, mert sokszor 30-50%-os árengedményeket adnak. A SEO PowerSuite-ba való beruházás egy tökéletes befektetés, mert a segítségével meg tudod növelni a látogatottságod, és a nagyobb látogatottság, több bevételt jelent!

Hasznos volt számodra ez a cikk?
Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 10

Átlagos értékelés: 4.9

 

avatar

Jakab Zsolt

Seo szakértő - Google Ads szakértő - Online marketing

Jakab Zsolt vagyok a HW Online Online Marketing Tanácsadó társalapítója. 2005 óta foglalkozom Online Marketinggel ezen belül és keresőoptimalizálással és Google Ads hirdetés kampánymenedzsmentel. Az évek során több mint 300 KKV marketing tevékenységében vettem részt. Szenvedélyem és hobbim is a keresőoptimalizálás, ezért napi szinten foglalkozom és képzem magam a témában. Speciális szakterületeim a technikai SEO, SEO Audit, és a Google Ads hirdetések kezelése. Nincs jobb visszajelzés mint a megelégedett ügyfél, ezért a szlogenünk is az, hogy Az Ön sikere a mi sikerünk is... Hozz te is egy jó döntést, és tartozz megelégedett ügyfeleink közé!


SEO Power Suite magyarosítás GY.I.K

Ingyenesen korlátozásokkal használható a programcsomag, viszont már az ingyenes liszenszel is, rengeteg hiba feltárható, vagy ötletet tud adni. Ha valaki komolyan gondolja a weboldala keresőoptimalizálását, akkor előfizet, egy Professional liszenszre. A liszensz 1 évre van, és viszonylagosan nem olcsó viszont, mérlegelni kell, hogy segítségével jelentősen növelhető a weboldal forgalma ezáltal a bevétel. Fel kell tenni azt a kérdést, hogy van-e a vállalkozásodban annyi potenciál, hogy egy ilyen szoftvercsomagért kifizess havi 7-8.000 Ft-ot, és ezáltal, megnövelhesd forgalmadat.

Igen, a funkciók bővítésével folyamatosan frissítjük a hozzá tartozó nyelvi összetevőket is. Levélben értesítünk, ha új frissítés érhető el. A frissítés nem csak az új funkciókat tartalmazza, hanem szöveg javításokat is, javaslatok alapján.

Nem! Programoktól függően 7-8.000 fordítást is el kell végezni, és ez időigényes, és rengeteg munka, ezért vannak olyan szövegek folyamatok, amelyek még nincsenek lefordítva. Professional liszenszig, úgy tudod használni a felsorolt programokat, hogy a megmutatott elemzések több mint 99%-a magyar nyelven érhető el, viszont előfordúlhatnak olyan folyamatok amelynek a fejléce, utasítása még angol. A jelenlegi fordítás több mint elég, az elemzések megértéséhez. Továbbá vásárlóink folyamatosan jelzik, ha találnak nem lefordított egységeket, azokat javítjuk, és frissítjük a fájlokat!