Hogyan vágjunk bele az Online marketingbe?

Többször hangsúlyoztuk már, hogy a vállalkozás életében a honlap befektetés és nem kiadás. A befektetéseinktől joggal várható el, hogy megtérüljön. A saját fejlesztésű HW PLUS CMS rendszerünkkel már 15 éve vagyunk a piacon és a 15 év alatt azt tapasztaltuk, hogy nagyon lassan változik az ügyfelek hozzáállása a honlapkészítő kiválasztásában.

Nagy általánosságban semmit nem tudnak a weboldalak működéséről, az online marketingről. Nem fektetnek elegendő energiát az információ szerzésbe, hanem bekérnek 10 db árajánlatot és ami a legolcsóbb ajánlat, azt választják ki a munkára.

Fontos tudni, a weboldal nem egy TV készülék, vagy egy kenyérpirító, ami megvásárlása után tudjuk mire számítsunk a működésben. Ha egy weboldal nem működik rendesen, nem jó a kialakítása, nem kapnak szakmai tanácsot, akkor hiába vásárolták meg a legolcsóbb weboldalkészítésre vonatkozó árajánlatot csak kidobott pénz lesz a vége.


Ma már nem állja meg a helyét az a 10 ével ezelőtti tény, hogy egy-egy piaci területen weboldallal volt maximum 20-50 résztvevő. Jelenleg egy-egy piaci szegmenset több száz-több ezer szereplő fedi le.
Azzal a felfogással, hogy teljesen mindegy milyen a weboldal csak a megrendelőnek tetszen a kinézete, már nem lehet érvényesülni a piacon. Szomorú tény, hogy az újonnan indult weboldalak 85%-a megy a süllyesztőbe, mert egy TV készülék működésére redukálták le a weboldalt, és vagy nem kaptak tanácsot arra vonatkozóan, hogy kell életben tartani egy weboldalt, vagy nem akarják megérteni, hogy a weboldallal most már heti szinten foglalkoznia kell a cégnek!
 

A weboldal készítés előtt érdemes ezekre a kérdésekre választ találni


Honlapkészítés előtt!Személyes és céges prefereinciák

 • Mi lesz a weblap célja?
 • Lesz-e idő és energia napi, heti, havi szinten a weboldal karbantartására, a tartalmak frissítésére?
 • Szakmai híreket, cikkeket szeretne megjelentetni mint egy blog?
 • Hogy illeszthető be valamilyen választott marketing környezetbe?
 • A tárhelyszolgáltató megfelelő partner a honlap működtetésében?
 • Tud bármilyen SZAKMAI tanácsot kapni, a honlapkészítő cégtől ha elakadna?
 • A SEO és az online marketing alapjaival tisztában van?

Weboldal rendszerrel kapcsolatos kérdések

 • A megvásárlandó weboldal rendszer ingyenes vagy egyedi?
 • Milyen funkciókkal kell ellátni a weboldalt?
 • Keresőoptimalizálási elvárásoknak megfelel-e?
 • A weboldal tartalma könnyen kezelhető?
 • Átlátható az adminisztrációs rendszer?
 • Gyors lesz a weboldal betöltési ideje?
 • SEO szempontból megfelelően felépített az oldal?
 • A weboldal készítő képes-e átprogramozni az oldalt, ha szükséges, vagy csak sablont tud telepíteni egy ingyenes rendszer alá?

 

Miért érdemes egy tanácsadásra eljönni a weboldal készítés előtt?

A keresők malmai lassan őrölnek, főleg új weboldalak esetében. SEO kutatások azt bizonyítják, hogy a Google az új weboldalakat jutalmazza egy pici előnnyel. Ez az előny nem más mit előrébb sorolja, mint ahova valók. De ez az előny nem tart sokáig.

Online marketing tanácsadás
Tisztában kell lenni azzal a ténnyel is, hogy minden a weboldalon történt módosítás heteket vesz igénybe, hogy keresőkben látható változást eredményezzen, legyen az pozitív vagy negatív.
Így egy évben 10 – 15 módosítást lehet végrehajtani úgy, hogy abból tapasztalatokat lehessen levonni. Ha ezekben a változtatásokban hiba van, akkor az azonnali bevétel kiesést eredményez, ami hetekig, hónapokig tartós marad!


Fontos tisztában lenni azzal, hogy a weboldalon bekövetkezett módosítások, előnyt vagy hátrányt jelentenek.
Ezért fontos, hogy már a weboldal készítés előtt A VÁLLALKOZÁSRA SZABOTTAN kapjon Online Marketing tanácsot, hogy a weboldalra kifizetett pénz ne csak költség legyen.
A cégére szabott Online Marketing tanácsadással fel tudja mérni, milyen funkciókra lesz szüksége, milyen tartalmakat kell írni, és a legfontosabb, mennyi energiát kell befektetni ahhoz, hogy a honlap a mai zsúfolt piaci helyzetben is életképes maradjon.


Lehet felelőtlenül is meghozni egy honlapkészítés döntést, ugyanis weboldalt készíteni könnyű, elég csak letölteni egy ingyenes weboldal rendszert, rátenni egy kinézetet. De akár végeztethetjük a feladatot egy olcsó honlapkészítővel is, akinek a szaktudása csak annyival magasabb, hogy telepített már pár 100 ingyenes weboldalrendszert, de fogalma nincs az Online Marketingről.
Lehet felelős döntést is hozni, belátni azt a tényt, hogy a weboldal egy bevételt növelő eszköz, és a fő célja is a bevétel növelés, viszont ezt a bevétel többletet megszerzett tudás nélkül nem lehet realizálni, ezért kell egy Online Marketing tanácsadás, már a honlap elkészülte előtt is. *
 *
 *
+36
 *
 *


Az Ön sikere, a mi sikerünk is...

Letisztult, egyedi, reszponzív, korszerű megjelenésű weboldal készítés egyedi CMS rendszerrel.

Keressen minket bizalommal.

Árajánlatkérés