A Facebook Dark mode eltűnt az Android és iOS alkalmazásokból: lehet, hogy végleg?

A funkció hosszú tesztelése után a Facebook úgy tűnik, hogy a legújabb alkalmazásfrissítések révén eltávolította az Android és az iOS Dark mode támogatását.

UPDATE 15:27: A facebook egy újabb frissítéssel javította a sötét mód hibáját!

Hová tűnt a Facebook Dark mode?

Úgy tűnik, hogy a Facebook sötét módja eltűnt az Android és az iPhone alkalmazásokból, és jelenleg nem világos, hogy miért és mennyi felhasználót érint. A sötét téma engedélyezésének lehetősége egyre népszerűbb a felhasználók és az alkalmazásfejlesztők körében, az Apple és az iOS is hozzáadja saját rendszerszintű, sötét témájú támogatását.

Facebook sötét mód nem működik

Az elmúlt években a sötét módot támogató alkalmazások száma folyamatosan nő. Azonban még mindig számos népszerű alkalmazás van, amely még nem alkalmazta a funkciót, vagy elérhetővé tette mindkét platformon. Például, bár a Snapchat sötét módja engedélyezhető egy iPhone-on, még nem érkezett meg az Androidra. A Facebook esetében a vállalat 2020-ban tesztelte a funkciót a felhasználókkal, mielőtt széles körben elérhetővé tette az összes felhasználó számára.

Számos felhasználó Twitteren és más közöségi oldalon is jelezte, hogy a Facebook sötét módú támogatásával problémákat észlelt, teljesen eltűnt. Lényegében a sötét téma engedélyezésének lehetősége teljesen eltűnt számukra. Visszajelzések szerint ez mind az Android , mind az iOS platform felhasználói számára is eltűnt. Ezenkívül úgy tűnik, hogy az eltávolítás több ország felhasználóit is érinti, ami arra utal, hogy a probléma nem csak egy földrajzi helyen van jelen. A rengeteg visszajelzés ellenenére a Facebook még nem erősítette meg, mi okozta a sötét mód támogatásának hirtelen eltűnését.

 

 Honlapkészítés


Egyedi honlapkészítés, saját fejlesztésű CMS redszerrel, keresőoptimalizált felépítésben! A HW Plus CMS rendelkezik beépített SEO elemzővel is. Minden weboldal készítéses mellé 4 órás Keresőoptimalizálási tanácsadást biztosítunk.

 SEO szolgáltatások


Nem teljesít jól a weboldalad? Szeretnél több látogatót, és előrébb kerülni a Google keresőjében? Keresőoptimalizálás szolgáltatásainkkal segítséget nyújtunk neked. Méresd fel honlapod SEO Audit segíségével.

 

Lehet, hogy egy Facebook alkalmazás frissítési probléma?

 

Az Android és az iOS Facebook alkalmazás is frissítést kapott az elmúlt 24 órán belül - derül ki a Google Play Store és az App Store listájából. Figyelembe véve a visszajelzések számának növekedését és a legutóbbi alkalmazásfrissítéseket, nem lenne meglepő, ha a frissítések miatt a sötét mód támogatása megszűnt. Úgy tűnik, hogy a Down Detectorra vonatkozó egyes panaszok azt is jelzik, hogy a probléma az alkalmazás frissítése után következett be először, rámutatva, hogy nem csak a sötét mód tűnt el, hanem az általános stílus is visszatért egy régebbi verzióra. Mivel a probléma látszólag mindkét operációs rendszert érinti, felveti a kérdést, hogy a sötét üzemmód eltávolítása véletlenül vagy szándékosan történt-e?

Azok, akik még nem frissítették Facebook alkalmazásukat, továbbra is hozzáférhetnek. Hasonlóképpen, a sötét módú támogatás visszaszerzésének egyik lehetősége lehet a Facebook alkalmazás régebbi verziójára való visszaállítása, ha van ilyenre lehetőség. Akárhogy is, mindaddig, amíg a Facebook hivatalosan nem erősíti meg, hogy véletlenszerű-e, vagy szándékos eltávolításról van-e szó, továbbra sem tisztázott, miért tűnt el hirtelen a Dark mode mind az Android, mind az iOS alkalmazásokból, és tervezik-e, hogy hamarosan visszatérjen.