Már magyar nyelvterületen is fut a Google BERT algoritmus

2019-12-09-el megérkezett Magyarországra is a Google Bert algoritmus. Még októberben írtunk először a BERT algoritmus bevezetéséről, de a google csak angol nyelvterületen alkalmazta. December 9-én a Google SearchLiaison twitter oldalán a magyar nyelvterületen kívül még 70 nyelvre vezették be!

Google BERT bejelentése a magyar nyelvterületre

 

A Google BERT algoritmus frissítés is a mesterséges intelligencián alapul. A Google elmondása szerint, minden tizedik keresési eredményt már a BERT szolgálja ki.
A Google BERT-et a Google úgy jellemezte mint az elmúlt 5 év legnagyobb változásait hozó algoritmus frissítés.

 

BERT és a SEO

A mesterséges intelligenciával való adat feldolgozás pontosabban megérti a felhasználói szándékot egy adott keresésre. Így a Google reményei szerint jóval relevánsabb látogatókat szállít a weboldalra. SEO-s körökben azon megy a spekulálás, hogy fogja befolyásolni a Long Tail kulcsszavakat, mert ezekben az összetételekben kell még pontosabb értelmezést adnia.

Erre az algoritmusra nincs külön keresőoptimalizásási tanács. Figyelni kell a minél emberibb szövegezésre a tartalmak esetén, a strukturált adatok használatát kötelező.

Összegzéskép, a Google nagy horderejű frissítésnek jelentette be, ahhoz képest, a SEO szakemberek nem tapasztaltak hatalmas változásokat a találati listán. Mivel a mesterséges intelligencia feldolgozása öntanuló, ezért véleményem szerint több hónapnak is el kell telnie ahhoz, hogy a találati listán érdemleges változások látszódjanak.
Tehát most annyi a dolgunk, hogy figyeljük a találati lista változásait.

avatar

Jakab Zsolt

Marketing és SEO tanácsadó

Jakab Zsolt vagyok a HW Online Online Marketing Tanácsadó társalapítója. 2005 óta foglalkozom Online Marketinggel és keresőoptimalizálással. Az évek során több mint 300 KKV marketing tevékenységében vettem részt. Munkánk során egyre jobban körvonalazódott bennünk, hogy a vállalkozások számára nem elég egy ingyenesen letölthető weboldalrendszer, ezért 2009-ben saját fejlesztésű CMS rendszert készítettünk, és a mai napig folyamatosan fejlesztjük, hogy a kornak legmegfelelőbb technikai és keresőoptimalizálási fejlesztéseket kapja. Szenvedélyem és hobbim is a keresőoptimalizálás, ezért napi szinten foglalkozom és képzem magam a témában. Speciális szakterületeim a technikai SEO, SEO Audit, és a webergonómia. Nincs jobb visszajelzés mint a megelégedett ügyfél, ezért a szlogenünk is az, hogy Az Ön sikere a mi sikerünk is... Hozz te is egy jó döntést, és tartozz megelégedett ügyfeleink közé!