Már magyar nyelvterületen is fut a Google BERT algoritmus

2019-12-09-el megérkezett Magyarországra is a Google Bert algoritmus. Még októberben írtunk először a BERT algoritmus bevezetéséről, de a google csak angol nyelvterületen alkalmazta. December 9-én a Google SearchLiaison twitter oldalán a magyar nyelvterületen kívül még 70 nyelvre vezették be!

Google BERT bejelentése a magyar nyelvterületre

 

A Google BERT algoritmus frissítés is a mesterséges intelligencián alapul. A Google elmondása szerint, minden tizedik keresési eredményt már a BERT szolgálja ki.
A Google BERT-et a Google úgy jellemezte mint az elmúlt 5 év legnagyobb változásait hozó algoritmus frissítés.

 

BERT és a SEO

A mesterséges intelligenciával való adat feldolgozás pontosabban megérti a felhasználói szándékot egy adott keresésre. Így a Google reményei szerint jóval relevánsabb látogatókat szállít a weboldalra. SEO-s körökben azon megy a spekulálás, hogy fogja befolyásolni a Long Tail kulcsszavakat, mert ezekben az összetételekben kell még pontosabb értelmezést adnia.

Erre az algoritmusra nincs külön keresőoptimalizásási tanács. Figyelni kell a minél emberibb szövegezésre a tartalmak esetén, a strukturált adatok használatát kötelező.

Összegzéskép, a Google nagy horderejű frissítésnek jelentette be, ahhoz képest, a SEO szakemberek nem tapasztaltak hatalmas változásokat a találati listán. Mivel a mesterséges intelligencia feldolgozása öntanuló, ezért véleményem szerint több hónapnak is el kell telnie ahhoz, hogy a találati listán érdemleges változások látszódjanak.
Tehát most annyi a dolgunk, hogy figyeljük a találati lista változásait.

avatar

Jakab Zsolt

Seo szakértő - Google Ads szakértő - Online marketing

Jakab Zsolt vagyok a HW Online Online Marketing Tanácsadó társalapítója. 2005 óta foglalkozom Online Marketinggel ezen belül és keresőoptimalizálással és Google Ads hirdetés kampánymenedzsmentel. Az évek során több mint 300 KKV marketing tevékenységében vettem részt. Szenvedélyem és hobbim is a keresőoptimalizálás, ezért napi szinten foglalkozom és képzem magam a témában. Speciális szakterületeim a technikai SEO, SEO Audit, és a Google Ads hirdetések kezelése. Nincs jobb visszajelzés mint a megelégedett ügyfél, ezért a szlogenünk is az, hogy Az Ön sikere a mi sikerünk is... Hozz te is egy jó döntést, és tartozz megelégedett ügyfeleink közé!